maanantai 26. tammikuuta 2015

språkbad på Gotland (kesä14)

Pakko jakaa kesältä vielä pari hetkeä. Olin heinäkuun lopusta viikon Gotlannissa Kesälukioseuran Språkbad på Gotland-kurssilla. Oli kerrassaan huikea viikko, suosittelen.

Reissu alko mun osalta 4 tunnin junamatkalla mökiltä Tuulille päivää ennen lähtöä. Illan valvomiset kostautu seuraavana aamuna, ku lähettiin lentokentälle tosi aikasin. Lentokentällä löydettiin tiemme kesälukioseuran kyltille ja sitte lopulta iha lentokoneelle asti.
Perillä Gotlannissa mentiin reilu tunti bussilla kohti meiä määränpäätä, joka sijaitsi Hemsessä. Kuvitelkaa, oltiin saarella, mutta nii kaukana lähimmästä uimarannasta ku mahollista!!!
Meiän asumispaikka oli käsittääkseni kansanopisto, tosi kiva paikka, hyvät ruuat, opiskelutilat ja kirjasto. Huoneet oli kans tosi nice
Meiä päiväohjelmat meni aikalailla näin
Aamupala
Tunti
Fika (kahvi)
Tunti 
Lounas
Tunti
Fika
Vapaata/läksyaikaa
Päivällinen
Toimintaa/vapaata
ja iltafika
Aika monina päivinä meillä oli retkiä, käytiin yks päivä etelä-Gotlannissa kattelemassa peikkokiviä, toisena päivänä kierreltii Visbyssä ja yhtenä iltana käytiin katsomassa kesäteatteria. Oppitunneilla tehtiin enimmäkseen suullisia juttuja, puhuttiin, tehtiin ryhmätöitä ja näyteltiin. Tehtiin myös vähän kielioppikertausta ja sit oman tekstin tuottamista. Meillä kivasti teemoittui päivät niin, että esim kun oltiin lähdössä katsomaan teatteria, niin opiskeltiin koko päivä ruotsiksi niitä teatteriin liittyviä sanoja ja käytiin läpi sen esityksen juonta että pysyttäs kärryillä. Iltapäivisin meiän piti kirjottaa päivästä ruotsiksi päiväkirjaa mistä tykkäsin sikkenä. Iltasin meillä oli aktiviteetteja (leikkejä tai sitte mentiin jonnekin) ja sitten loppuilta vapaata. Kerran katottiin ruotsalainen leffa mikä oli meille kaikille vähän haastava :D Vapaa-aikana käytiin yleensä ICA-lähikaupassa ja istuttiin niitä iltoja (krhm öitä) läheisessä leikkipuistossa. Kerran vallattiin pullonpyörityksen merkeissä opiston liikkasali :D Koko viikon ajan meitä suosi aivan törkeen upeet helteet. Mut nyt valokuviaa huikesta tyypeistä, upeista paikoista ja joo. (aa oispa taas kesä ja Ruotsi!) 
unelmauimaranta --- eiku meduusoja :D
luonnontiedemuseon ihmeitä
Matkalla luolaan
se kuuluisa röllikivi
kisut!!!!!
yks harvoist Visbyn-kuvista

tytöt ilosina, miksi? kun käytiin Icassa!
mein basic hengausmesta
ja posse! ootte super bra flickor och Aleksi!
teatterii
ja lopuks parhaat: visbyssä superhyvää jätskii
ja sit Ican pakastealtaan satoa: nää puolenlitran Sia-superhyvät jätskit makso siis jotain alle kakskyt kruunuu, what a dream come true

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti